ACVZ over activering in AZC's - Aan de Slag!
16610
single,single-post,postid-16610,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

ACVZ over activering in AZC’s

12 okt ACVZ over activering in AZC’s

Al in 2013 schreef ACVZ het rapport Verloren Tijd, over het belang van activiteiten voor bewoners van AsielzoekersCentra.

Een belangrijk kenmerk van het leven in AZC’s is de onzekerheid over de toekomst. Het bieden van meer mogelijkheden om activiteiten te ondernemen zal die onzekerheid niet (geheel) wegnemen, maar kan wel bijdragen aan een betere gezondheid, meer zelfvertrouwen en een sterkere overtuiging dat de toekomst in eigen hand kan worden genomen. De commissie adviseert om activering gedurende meerdere jaren als pilot in te voeren, en daarna te evalueren. In de evaluatie moet gekeken worden naar de mate van activiteit en gezondheid van vreemdelingen in de opvang, bij hun integratie na eventuele statusverlening, maar ook of en in welke mate activering van invloed is op de terugkeerintentie en de besluitvorming over terugkeer. De pilot moet dan ook tevens in Gezinslocaties en VBL ingevoerd worden.

Lees hier